U toku punjenje sistema, tople probe od 8. oktobra

U toku punjenje sistema, tople probe od 8. oktobra

Foto: Pixabay // ilustracija

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i direktorom JP Toplifikacija Dejanom Dačićem obišao je u sredu radove na toplifikaciji u MZ Sopot i Čačalica.

Foto: Grad Požarevac

Na teritoriji MZ Sopot u toku su radovi vrednosti 123 miliona dinara, dužina trase je 11 kilometara a omogućuje se priključak za 264 domaćinstva.

Prema rečima direktora JP Toplifikacija Dejana Dačića završetkom ovih radova svi žitelji Sopota od kasarne do nadvožnjaka moći će da se priključe na toplifikacionu mrežu. Dačić je još dodao da se ove godine na više lokacija radilo na rekonstrukciji mreže. Tako su zamenjene stare cevi u Sinđelićevoj, Goranskoj, Šeste ličke divizije i Beogradskoj ulici gde su bili najveći problemi sa curenjem. Kada je u pitanju početak grejne sezone on je napomenuo da se ove godine sa dopunom sistema počelo ranije kako bi pripreme bile gotove ukoliko pre početka grejne sezone dođe do naglog zahlađenja. Sistem se puni do 1. oktobra, a narednog dana se pušta u cirkulaciju, a 8.oktobra počinju tople probe.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da su investicije za širenje toplifikacione mreže u prethodnom period nikad veće. Te investicije omogućuju građanima priključenje na toplifikaciju i tako mogu da dobiju najbolje grejanje u Srbiji. On je podsetio da je na teritoriji Grada Požarevca grejanje 24 sata dnevno i najjeftinije je u odnosu na ostatak Srbije. Samim tim što se građani priključuju na toplifikacionu mrežu gase se dimnjaci što ima velikog uticaja na životnu sredinu odnosno zagađenje vazduha. Ove godine je omogućeno 1000 novih priključaka za građane.

KOMENTARIŠI