U toku su radovi na rekonstrukciji požarevačkog Sportskog centra, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao je u utorak radove.

Prema projektu rekonstrukcije, osim spoljne fasade, sportska hala dobiće nova sedišta, menja se stolarija i biće okrečene sve unutrašnje prostorije.

Foto: Grad Požarevac

Nakon obilaska radova, v.d. direktora Sportskog centra Nenad Mitić je istakao da je pripremljena konstrukcija za izmenu fasade, da se radi spušteni plafon, skidaju se stara sedišta, farbaju se tribine i priprema se za montažu novih sedišta. Nakon ovih radova Sportski centar će imati sasvim nov izged i spolja i iznutra, zaključio je Mitić.

Foto: Grad Požarevac

Prema rečima gradonačelnika Baneta Spasovića, ovi radovi iznose oko 30 miliona dinara, a kako je još naveo, nakon rekonstrukcije očekuje nas jedan savremeni i moderni Sportski centar. Uređen je prilaz biće postavljeni odgovarajući sadržaji i mobilijari za decu tako da će se ovde okupljati sugrađani svih godišta.

Foto: Grad Požarevac

„Napomenuo bih posebno da je grad Požarevac kroz rebalans opredelio sredstva, negde oko 9 miliona dinara za projekat zatvorenog bazena i ono što mi je posebno drago jeste da već imamo zakazane sastanke sa ministarstvom sporta, koji će nam pružiti odgovarajuću pomoć na projektu za zatvoreni bazen, projekat bi trebao biti urađen naredne godine.“, zaključio je Spasović.

KOMENTARIŠI