U toku radovi na sekundarnom sistemu prikupljanja otpadnih voda u Lučici

U toku radovi na sekundarnom sistemu prikupljanja otpadnih voda u Lučici

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove na sekundarnom sistemu prikupljanja otpadnih voda u Lučici.

Ovo je druga faza radova u okviru koje se gradi trasa od skoro 10 kilometara a vrednost radova je preko 147 miliona dinara.

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom rekao da su radovi na kanalizaciji u Lučici kapitalani projekat i da se nastavljaju radovi na podzemnoj infrastrukturi kako bi se stvorili jednaki uslovi u selu kao i u gradu. On je podsetio da su prethodnom periodu investicije na teritoriji Grada Požarevca bile preko 5 milijardi dinara a da je za sela od te sume otišlo oko milijardu i 350 miliona dinara. U prethodne tri godine je izgrađeno oko 70 kilometara puta od čega je 50 kilometara u selima. On je još dodao da je 25 posto od ukupnih investicija urađeno po selima, što proporcionalno odgovara i broju stanovnika koji žive u selima u odnosu na grad.

 

1 KOMENTAR

  1. Sekundarni sistem prikupljanja otpadnih voda…hahaha. Pa to moze samo nas glupi gradonacelnik da odvali, jer se u celom svetu to zove sekundarna mreza fekalne kanalizacije. Doduse, ovako je dobro zbog namestanja tendera…

KOMENTARIŠI