Ove nedelje je počelo redovno godišnje održavanje svih javnih parkirališta u gradu, saopšteno je iz JKP “Parking servis” Požarevac.

Foto: JKP “Parking servis”

“U pitanju je obaveza Preduzeća da u skladu sa poverenom delatnošću, redovno održava javna parkirališta u smislu održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i svega drugog što predstavlja infrastrukturu javnih parkirališta. Ugovor je potpisan 2. jula 2019.godine, a vrednost radova je 777.700,00 dinara bez PDV-a. Rok za završetak radova je 90 dana. Ugovorom je predviđeno obnavljanje farbe na svim parking mestima u gradu kojima upravlja JKP „Parking servis“ Požarevac, kao i zamena dotrajale vertikalne signalizacije”, kaže Marija Papović, direktorka JKP “Parking servis” Požarevac.

Foto: JKP “Parking servis”

“Obzirom na situaciju u gradu gde je određeni broj ulica zatvoren zbog brojnih invseticija Grada koje se sprovode, naši izvođači rade u noćnom periodu, kako bi se maksimalno moguće izbeglo blokiranje saobraćaja u najfrekventnijim delovima dana. Zamolila bih korisnike javnih parkirališta da imaju strpljenja i tolerancije dok traju radovi,” dodaje Marija Papović.

Foto: JKP “Parking servis”

Ona je još rekla da ovim obeležavanjem još jedna ulica će biti uvedena u Zonu. U pitanju je Nemanjina ulica ispred vrtića “Pčelica”. “Iz PU „Ljubica Vrebalov“ su nam se obratili za pomoć u rešavanju problema parkiranja na ovoj lokaciji. Uvođenjem u Zonu I ove lokacije, vreme parkiranja će biti ograničeno na 180 minuta, čime ćemo obezbediti frekvenciju vozila i samim time i slobodna mesta za parkiranje, dok roditelji koji vode decu u ovaj vrtić, neće morati da plaćaju parkiranje, obzirom da svakako postoji tolerancija od 15 minuta za plaćanje prvog započetog časa parkiranja, što je sasvim dovoljno vreme da roditelji ostave ili uzmu decu iz vrtića.

Foto: JKP “Parking servis”

Pored ove novine, ovim obeležavanjem javnih parkirališta spremamo i nešto novo za roditelje naših najmlađih sugrađana, još nešto društveno odgovorno iz našeg Preduzeća, o čemu će građani uskoro biti informisani – izjavila je direktorka Marija Papović.

2 KOMENTARA

  1. A, koja je svrha komentara, koji vi ne želite da objavite?
    Šta je sa garažom?
    Novinari to treba da istraže?
    Ah, da, vi i niste novinari!
    Vi str obične gnjide, koje prenose spremljene tekstove…

KOMENTARIŠI