U turizmu zbog koronavirusa bez posla ostala 681 osoba

U turizmu zbog koronavirusa bez posla ostala 681 osoba

Od početka kovid krize 681 osoba iz oblasti turizma ostala je bez posla, a posredstvom ministarstva sedam turističkih agencija dobilo je polise osiguranja, dok je njih 18 dobilo ponude osiugaranja na koje treba da odgovori, rekla je Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Za TV Prva ona je rekla da je priče o više hiljada ljudi u sektoru turizma koji su ostali bez posla nisu zvanično utemeljeni, već da je po Centralom registru obaveznog socijalnog osiguranja reč od 681 licu.

„Do sada je sedam turističkih agencija dobilo polise osiguranja, a tako i licence za rad, a 18 je dobilo ponude osiguravajućih kuća i njihov odgovor se čeka”, rekla je ona.

Ministarka je ocenila da su gubici u turizmu ogromni i da oni sa sektorom hotelijerstva, ugostiteljstva i organizacije događaja iznose oko milijardu dolara.

„Prioriteti ministarstva u sektoru turizma su saradnja na rešavanju velikih problema oko kovida. Očekuje nas 100.000 novih vaučera od 1. januara. Razvijamo infrastrukturu, pa će biti otvarene žičare od Brzeće ka Kopaoniku”, rekla je ona.

Kako je ocenila, njen prethodnik na mestu ministra i partijski šef Rasim Ljajić je čovek sa harizmom, političar i državnik, koji je za 20 godina na političkoj sceni stekao poštovanje građana.

„Teško je kad vas porede sa Rasimom Ljajićem, moj zadatak je da radom opravdam ukazano poverenje”, ocenila je ona, prenosi Tanjug.

KOMENTARIŠI