U Velikom Gradištu organizovano prvo inkluzivno druženje dece sa razvojnim smetnjama i...

U Velikom Gradištu organizovano prvo inkluzivno druženje dece sa razvojnim smetnjama i invaliditetom

U nedelju, Humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“organizovala je prvo inkluzivno druženje dece sa razvojnim smetnjama i invaliditetom u gradskom parku u Velikom Gradištu

U nedelju, Humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“organizovala je prvo inkluzivno druženje dece sa razvojnim smetnjama i invaliditetom u gradskom parku u Velikom Gradištu.

Osim ove dece i njihovih zdravih vršnjaka, okupili su se i njihovi roditelji, prijatelji, vaspitači i defektolozi, kao i predstavnici opštine i Centra za socijalni rad Veliko Gradište i Golubac.

Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca“, uz sprovođenje programa „Iznajmljivači velikog srca“ kao podrške deci i odraslim osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama na prostoru bivše Jugoslavije, nastavlja borbu za kvalitetniji život osoba sa invaliditetom i socijalno ugroženih i marginalizovanih osoba i na lokalnom nivou.

Plaketa za podvig godine Večernjih novosti, kao i Povelja “Kapetan Miša Anastasijević“ koju je predsednica „Srbije velikog srca“, Jelena Marković, dobila ove godine, obavezala ih je da stvore prvi inkluzivni grad u regionu i iskoriste potencijale i orijentisanost opštine ka razvoju turizma.

Uz razvoj sportskih programa, zajedničkog projekta sa Sportskim savezom Veliko Gradište, poštujući istorijsku tradiciju sporta u Velikom Gradišt, najavljen je i prvi trening za decu sa razvojnim smetnjama za nedelju, 11.novembra, u sportskoj hali Srednje škole „Miloje Vasić“. Treninzi će biti organizovani svake subote i nedelje u terminu od 16 do 17 časova i očekuje se uključivanje sportskih radnika kao i volontera koji se aktivno bave sportom. Konačni cilj je stvaranje regionalnog sportskog centra i kampova u opštini Veliko Gradište.

U sve programske aktivnosti biće uključena i zdrava populacija, pa je time ova organizacija jedinstvena jer je uvek obeležena inkluzijom i društvenom odgovornošću pojedinaca i institucija.

KOMENTARIŠI