U vremenskoj prognozi ništa novo

U vremenskoj prognozi ništa novo

Foto: Urban City // B.P.

Poslednji dan ove sedmice biće oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde su moguće nepogode sa gradom. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 23 do 28 stepeni. Pljuskovi se očekuju i u Požarevcu, a živa u termometru neće preći 24 podeljak.

Upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda ostaje na snazi danas i sutra – zadržava se nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova s grmljavinom i uslovima za lokalno obilne padavine, od 15 do 30 milimetara za kratko vreme, ponegde i više, uz kratkotrajnu pojavu sugradice i grada. Padavine će biti neravnomerno raspoređene u prostoru i neujednačene po intenzitetu, navodi se u upozorenju.

Vetar će dana biti uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura iznosiće od 12 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 26, u istočnoj Srbiji toplije, do 28 stepeni.

U većem delu zemlje na snazi ostaje narandžasti meteo-alarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

“Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe”, navodi se na sajtu RHMZ-a.

KOMENTARIŠI