U Žagubici obeležen Dan zaštite od požara

U Žagubici obeležen Dan zaštite od požara

Foto: Opština Žagubica

Povodom 7. novembra Dana zaštite od požara, zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković, ugostio je pripadnike Vatrogasno spasilačke jedinice Žagubica, kao i čelne ljude iz ove oblasti.

Ovom prilikom zamenik Ivković zahvalio se pripadnicima Vatrogasno spasilačke službe za spasene živote i materijalna dobra tokom vatrenih stihija i drugih nepogoda na teritoriji opštine Žagubica.

Prijemu je prisustvovao Goran Nikolić, načelnik Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice Srbije, koji je ovom prilikom pohvalio Vatrogasno spasilačku jedinicu Žagubica, istakavši da ova jedinica sve poteškoće, nepogode i stihije savladava samostalno, efikasno i istrajno, a da je obučenost kadra na zavidnom nivou.

Prijemu su takođe prisustvovali: načelnik Odeljenja za vanredne situacije Požarevac Goran Đorđević, komandant Vatrogasno – spasilačkog bataljona Požarevac Nikola Mikić, zamenik komandanta Miloš Tomić i komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Žagubica Radiša Simeonović, koji je istakao da je vatrogasno spasilačka jedinica intervenisala u 2019. godini 72 puta, sve intervencije obavljene su uspešno i bez ljudskih žrtava, ali takođe i da će Vatrogasna služba lakše i još brže funkcionisati uz vatrogasno vozilo koje je vatrogasna služba u Žagubici dobila od grada Beča.

Prijem je organizovan u kancelariji predsednika opštine Žagubica, a za najboljeg vatrogasca u 2019. godini proglašen je Miloš Cojkić.

KOMENTARIŠI