U zatvoru u Zabeli održan basket turnir, ekipi “Moneyball” 80.000 dinara

U zatvoru u Zabeli održan basket turnir, ekipi “Moneyball” 80.000 dinara

Turnir 3×3 po prvi put u svetu organizovan je u nekoj kaznenoj ustanovi. Turnir je odigran unutar zidina KPZ “Zabela” kod Požarevca.

U zajedničkoj organizaciji 3×3 Serbia i Košarkaškog saveza Srbije, basket svet je imao priliku da po prvi put po FIBA pravilima isprati ovakav projekat, a sada smo dobili i pobednika ovog više nego zanimljivog turnira.

Foto: Urban City // I.P.

Jasno je od kolike je važnosti društveni život ljudima koji svoje dane provode u kaznenoj ustanovi, pa se veruje da će ovaj događaj doprineti i njihovom dobrom vladanju.

Podsetimo, na turniru je učestvovalo 12 timova od koji su tri tima osuđenik, tri tima čuvara i šest timova iz RODA 3×3 prvenstva po specijalnoj pozivnici organizatora.

A, nakon više nego uzbudljivog dana – dobili smo i pobednika. Plasman u četvrtfinale obezbedile su ekipe Odmetnici, Aranđelovac, Piceria Master, Pančevo, Moneyball, Sokobanja, Mrčajevci i Smash.

Foto: Urban City // I.P.

Nakon toga, gledali smo više nego uzbudljiva polufinala, a u prvom je Piceria Master slavila protiv Odmetnika rezultatom 19:14. Ne tako neizvesno bilo je u drugom polufinalu, u kom su pobedu odneli basketaši Moneyball-a, pošto su bili bolji od Mrčajevaca sa 21:8.

U velikom finalu videli smo pravu dominaciju ekipe Moneyball, koja se i ranije tokom šampionata Srbije pokazala kao nezgodna ekipa. Ovog puta bili su sigurni i ubedljivi protiv Mrčajevaca, slavili su sa 22:5 i poneli titulu – prvu u istoriji u ovakvom ambijentu!

Foto: Urban City // I.P.

Pobednicima je pripao i ček na 80.000,00 dinara, dok je poraženom finalisti uručena nagrada od 20.000,00 RSD, a nema sumnje da su svi uživali u vrhunskom basketu i neobičnom izdanju turnira!

Urban City bio među šest medija u Srbiji koji je imao priliku da uz stroga pravila prisustvuje ovom turniru.

Snimak celog turnira pogledajte ispod:

 

KOMENTARIŠI