Učenica u školu u Požarevcu donela spisak imena „devojčica koje mrzi“

Učenica u školu u Požarevcu donela spisak imena „devojčica koje mrzi“

Foto: Urban City / B.P. / arhiva

Iz Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu juče je prijavljeno da je kod jedne učenice šestog razreda pronađen spisak sa imenima najmanje pet devojčica “koje mrzi”.

Direktorka škole, Ivana Joksimović navodi za beogradske medije da je škola obavestila nadležne službe koje su danas bile u školi.

Ivana Joksimović, direktorka Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu navodi za Nova.rs da se incident dogodio juče, kao i da je škola obavestila sve nadležne institucije koje rade na rasvetljavanju svih okolnosti.

– Tačno je da se to dogodilo juče. Učenici su pronašli taj spisak, obavestili razrednog starešinu, a ona dalje psihologa i zamenika direktora koja je mene obavestila. Odmah juče je slučaj prijavljen policiji, a reagovao je i školski policajac – navodi direktorka škole.

Ivana Joksimović navodi i da je škola obavila razgovor sa roditeljima.

– Evo, sada upravo imamo sastanak roditeljskog tima za zaštitu, proceduralno rešavamo sve. Devojčica je napisala spisak, kako je sama izjavila, drugarica koje “mrzi. Postupili smo kako je najbolje za decu i za roditelje. Nažalost, to se dešava svakodnevno i zato smo odmah preduzeli sve mere koje su u našoj nadležnosti, obavestili školsku upravu, policiju i nadležno tužilaštvo – navodi Joksimović i dodaje da je tužilaštvo ustanovilo da nema krivičnog dela.

KOMENTARIŠI