Rural Foto – izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini

Rural Foto – izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini

Foto: Urban City // B.P.

Informacioni sistem Agroklub organizuje RuralFoto – javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini.

Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominuju svoje fotografije, da tako zajednički promovišemo lepote naših ruralnih prostora i pokažemo svu raznovrsnost domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominovati u jednu ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. Očekuju se kadrovi domaćih životinja na farmama ili u drugom okruženju, kao i polja u punom sjaju, reka ili potoka, iz vazduha ili sa zemlje – jer želimo da veličamo prirodu! Slobodno uključite setvu, berbu ili žetvu, mužu ili preradu – jer ono smo što jedemo!

Nominovana fotografija uz opis i hešteg #RuralFoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnja treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominacija od 1. juna do 31. avgusta 2023. godine. Imajte na umu da dobar opis fotografije sigurno može pomoći u privlačenju lajkova.

Učesnik izbora može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a konkurisati mogu korisnici iz Srbije, Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine.

Pobednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra bruto, uz posebnu nagradu sponzora za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitaoca.

Učesnici moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene podatke u registracionom obrascu.

Stručni žiri, sastavljen od stručnjaka za dizajn, fotografiju, komunikacije i agrarno novinarstvo, po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasuju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih.

Proglašenje najboljih fotografija biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023., na kojoj će biti upriličena i izložba radova.

Pravila izbora RuralFotohttps://www.agroklub.rs/partner/ruralfoto/18654/zid/44415/

Vodič za nominovanje fotografijahttps://www.youtube.com/watch?v=_Cn1fy2bL0

KOMENTARIŠI