Učestale žalbe građana na rad Doma zdravlja u Kostolcu, a evo šta...

Učestale žalbe građana na rad Doma zdravlja u Kostolcu, a evo šta kažu nadležni

Za tri lekara, kojima je isticao ugovor 31. maja 2018. godine biće produženo angažovanje

Na inicijativu predsednika Gradske opštine Kostolac Serdža Krstanoskog, u četvrtak 24. maja 2018. godine održan je sastanak sa direktorom Doma zdravlja Draganom Rakićem povodom nedostatka zdravstvenog kadra u Ogranku Kostolac pri Domu zdravlja Požarevac.

Sastanku su još prisustvovali članovi Veća Grada Požarevca Vesna Pejić i Dalibor Miljković, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac Dalibor Ilić, načelnica Gradske opštine Kostolac Anđelija Milivojević, pomoćnik predsednika Gradske opštine Kostolac Jugoslav Marković.

Foto: Gradska opština Kostolac

Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, rekao je da su učestale žalbe građana koje se odnose na rad Ogranka Kostolac pri Domu zdravlja u Požarevcu. Građani se žale na smanjen broj lekara i nemogućnost da budu pregledani u razumnom roku. Problem je nastao usled smanjenja zdravstvenog kadra iz različitih razloga, što je dovelo do otežanog funkcionisanja ustanove i nemogućnosti pružanja potrebnog kvaliteta usluga.

Za tri lekara, kojima je isticao ugovor 31. maja 2018. godine biće produženo angažovanje, a radi se na pronalaženju načina da se angažuje još lekara. U cilju rešavanja problema biće kontaktirano i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

KOMENTARIŠI