Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma “Od knjige do duše” iz Kostolca organizovalo je humanitarnu akciju prikupljanja zimske garderobe, obuće, igračaka, hrane i sredstava za higijenu za “Svratište za decu” u Beogradu koje vodi Centar za integraciju mladih, sa ciljem unapređenja kvaliteta života dece koja žive ili rade na ulici.

Korisnici usluge Svratišta su deca uzrasta od 5 do 15 godina koja su, zbog načina života, izložena višestrukim rizicima. Život dece koje koriste usluge Svratišta u Beogradu je veoma težak, tako da je Udruženje ovu akciju sprovelu sa željom da se štićenicima Svratišta bar malo olakša težak život koji vode. Svratište ima prostorije na dva mesta: na Novom Beogradu – ul. Bulevar Arsenija Čarnojevića 145 i na Zvezdari – ul. Krfska 7a.
Donaciju „Svratištu za decu“ je 30. oktobra 2020. godine uručio Goran Minić, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlen u Policijskoj stanici Kostolac, član i jedan od osnivača Udruženja „Od knjige do duše“.

Učesnici humanitarne akcije

Ružica Živković, Jovo Ćulibrk, Nevena i Tadija Vuksanović, Zorica i Slađana Vujčić, Mira Milošević, Sneža Trajić (Autotransport), Magdalena Redžović, Milanka Stokić, Jasmina i Božo Đalović, Gordana Slavković, Marija Volić, Maja Živić, Dragica Stefanović, Maja Živković, Sanela Arsić, Vera Savković, Milica Isaković, Zorica i Vladica Branković, Vesna Radivojević, Dragan Žuržević, Željko i Aleksandra Miladinović, Goran i Renata Minić, Julijana Ivanović (Apotekarska ustanova Požarevac), Aleksandra Ristić Stević, Negica Pavlović i Svetlana Aleksić (Trgovinska radnja AS).

Prevoz obezbedio Sindikat Autotransport d.o.o. Kostolac.

KOMENTARIŠI