UHAPŠEN posle tri meseca: Dobio slobodan vikend u KPZ Zabela pa silovao...

UHAPŠEN posle tri meseca: Dobio slobodan vikend u KPZ Zabela pa silovao devojčicu (13) i počinio seriju krađa?

Posle tri meseca bekstva, policija pronašla i uhapsila B. Lukića (29) iz sela Markovac kod Velike Plane. Izašao na vikend, pa navodno obljubio devojčicu

Foto: Urban City // Ilustracija

Zbog sumnje da je silovao trinaestogodišnju devojčicu, policija je u ponedeljak uhapsila B. Lukića (29) iz sela Markovac kod Velike Plane, koji je pobegao iz zatvora pre tri meseca. Kako se veruje, on je počinio jeziv zločin odmah kada se našao na slobodi, ali je tek sada lociran i priveden.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, Lukić je izdržavao kaznu zbog teške krađe, u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu – “Zabela”, gde je trebalo da ostane do 2020. godine. Međutim, početkom aprila ove godine dobio je slobodan vikend. Izašao je iz zatvora, ali se više u njega nije vratio.

Silovanje deteta se, kako se saznaje nezvanično, dogodilo 8. aprila u selu Markovac. Žrtva, trinaestogodišnja devojčica je odranije poznavala Lukića, inače višestrukog povratnika kada je reč o teškim krađama. Zbog zaštite maloletnice, detalji ovog zločina se ne saopštavaju.

Kako su Novosti saznale, devojčica se najpre požalila drugarici koja ovu tajnu nije mogla da sačuva za sebe, te je sve ispričala majci žrtve. Tako je priča stigla do policije, i smederevskog tužilaštva. Tužilac je odmah izdao naredbu o potrazi za Lukićem koji je u bekstvu bio do pre dva dana, kada ga je policija pronašla i uhapsila.

Foto: Ilustracija

Određeno mu je policijsko zadržavanje, a danas je sproveden u Više javno tužilaštvo u Smederevu, gde je saslušan.

– Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu tokom koje je negirao da je počinio silovanje. On je potvrdio da dete poznaje. Predloženo je određivanje pritvora, a u nastavku istrage biće saslušani svedoci, i analizirani svi materijalni dokazi – rekla je “Novostima” zamenik višeg javnog tužioca Olivera Milojević.

Portparolka Višeg javnog tužilaštva Olivera Milojević potvrdila je da je osumnjičeni od aprila bio u bekstvu, a da je delo za koje se tereti počinio kada je izašao na vikend sa izdržavanja kazne.

Inače, do hapšenja Lukić je, osim silovanja, počinio i druga krivična dela. Kako navode u policiji, on je u protekla tri meseca, navodno počinio seriju od najmanje deset krađa i teških krađa, kao i dva neovlašćena korišćenja tuđeg vozila na području Velike Plane i Svilajnca.

Iz kuća i pomoćnih objekata najčešće je odnosio tehničku robu i alate, a dva automobila je ukrao iz garaža. Policija je automobile i deo ukradenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima.

Kako tvrde u policiji, tokom bekstva Lukić se krio u nenastanjenim kućama čiji su vlasnici u inostranstvu, ali i u kolibama udaljenim od naseljenih mesta.

POZNAT KAO KRADLJIVAC

U selu gde se nastanio kao dečak nakon izbeglištva iz BiH, Lukić je poznati prestupnik.

– Obijao je kuće, uglavnom vlasnika koji žive i rade u inostranstvu. Svi znaju da je problematičan i da krade, ali za silovanje nismo čuli – kaže jedan meštanin Markovca.

KOMENTARIŠI