Foto: Pixabay // ilustracija

U Smederevu je uhapšen muškarac zbog sumnje da je utajio više od 52 miliona dinara.

Vlasnik i odgovorno lice privrednog subjekta iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je utajio više od 52 miliona dinara, kao i zbog proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, falsifikovanja službene isprave i onemogućavanja vršenja kontrole.

Uhapšeni vlasnik je uz pomoć jedne osobe od 2018. do 2020. godine, a na osnovu fiktivno sačinjenih otkupnih listova o navodnoj nabavci meda od više poljoprivrednih gazdinstava podigao gotovinu sa računa privrednog društva u iznosu od 67,4 miliona dinara koju je zadržao za sopstvene potrebe. Takođe, nabavio je šećer i druge artikle radi proizvodnje i distribucije falsifikovanog meda u vrednosti od 55,2 milliona dinara, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Na taj način, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na dodatu vrednost, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica u ukupnom iznosu od 52 miliona dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

2 KOMENTARA

  1. Super vam je vest…pomerili ste granice u nezavisnom izvestavnju…cak ni inicijale uhapsene osobe ne smete da objavite i naziv pravnog lica…smesno…

    • Poštovani, takvo je zvanično saopštenje policije, možete se obratiti na njihovu adresu ako smatrate da neke informacije nedostaju.

KOMENTARIŠI