Uhapšen zbog poreske utaje, smislio način da prisvoji skoro 10 miliona

Uhapšen zbog poreske utaje, smislio način da prisvoji skoro 10 miliona

Foto: Urban City / B.P.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, nakon višemesečnog rada, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom i Poreskom policijom – Odsek u Smederevu, uhapsili su B. G. (37), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost i falsifikovanje službene isprave.

Takođe, uhapšeni su i M. B. (50) i L. P. (20) zbog postojanja osnova sumnje da su pomagali B. G. u izvršenju ovih krivičnih dela.

B. G. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice privrednog društva, u nameri da izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost i poreza na dobit pravnih lica, uz pomoć radnika knjigovodstvene agencije M. B. i L. P., u poreskim prijavama lažno prikazivao da je nabavljao dobra i plaćao usluge drugim pravnim licima, čime je neosnovano umanjivao svoje poreske obaveze i ostvarivao pravo na odbitak prethodnog poreza.

Sumnja se da je na ovaj način budžet Republike Srbije oštećen za više od 9,7 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

KOMENTARIŠI