Uhapšene tri osobe, organizovali nagradnu igru preko lažne stranice NBS

Uhapšene tri osobe, organizovali nagradnu igru preko lažne stranice NBS

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su prevarili više građana tako što su na Fejsbuku organizovali nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije.

Oni su na taj način pribavili korist u iznosu većem od 20.000.000 dinara za koliko su i oštetili građane.

Uhapšeni su: S. L. (1994), N. V. (1991) i B. M. (2001) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, saopštio je MUP.

Sumnja se da su prevarili više građana tako što su na Fejsbuku organizovali nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije, koristeći njen logo i od učesnika tražili podatke sa platnih kartica kako bi učestvovanjem dobili priliku da udvostruče novac koji imaju na platnom računu.

Oštećeni građani su im dostavljali podatke o platnoj kartici i stanju na računu, a oni su, kako se sumnja, novac sa tih računa prebacivali na naloge za onlajn klađenje, a potom ga i podizali.

Sumnja se da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 20.000.000 dinara za koliko su i oštetili građane.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI