Uhapšene tri osobe zbog šverca 55.000 litara nafte

Uhapšene tri osobe zbog šverca 55.000 litara nafte

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su prokrijumčarile oko 55.000 litara nafte, čija se vrednost procenjuje na oko 10 miliona dinara.

Kako je saopštio MUP, uhapšeni su kao članovi posade zatečeni na brodu u vlasništvu privrednog društva “MM-Brodski prevoz” Z. M. (59), S. T. (67) i D. P. (21), dok se za još jednom osobom intenzivno traga.

Policija i službenici Uprave carina su na Dunavu u blizini Pančevačkog mosta u Beogradu presrela teretni brod i u njemu pronašla krijumčarenu naftu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije koji su učestvovali u ovoj akciji i naglasio da ona pokazuje odlučnost države da osigura bezbednost na rekama i ne dozvoli šverc nafte, akcizne robe ali ni druga krivična dela.

Ministar je istakao da se borbom protiv ove vrste krivičnih dela, policija bori za budućnost naših građana i naše dece jer sprečava da se novac, namenjen za puteve, škole, bolnice, sliva u ruke kriminalaca.

Zato smo i pokrenuli stalnu akciju „Plovne reke“ i nećemo dozvoliti kriminalcima da naše plovne puteve koriste za kriminal. Naše reke će biti bezbedne i sigurne, poručio je Vulin.

KOMENTARIŠI