Uhapšeni Požarevljanin na deponiji sa još jednim licem pušten iz pritvora

Uhapšeni Požarevljanin na deponiji sa još jednim licem pušten iz pritvora

Kako je naglašeno u dopisu upućenom medijima, Kompanija FCC EKO prisutna je u Srbiji od 2006. i radi u skladu sa svim zakonskim propisima i samo u okviru važećih dozvola koje su izdale nadležne institucije

Nakon akcije MUP-a, koja je sprovedena na Deponiji kompanije FCC EKO u Kikindi, B.M. (43) iz Požarevca i G.K. (52) iz Beograda, pušteni su iz pritvora posle 48 sati zadržavanja, a istražne radnje se nastavljaju.

Ta informacija prosleđena u saopštenju kompanije FCC EKO, a za RTV potvrđena u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

Podsećamo, B.M. i G.K. privedeni su zbog sumnje da su, kao odgovorna lica u privrednom društvu “FCC EKO”, omogućili protivzakonito skladištenje i odlaganje opasnih materija na više lokacija u sklopu regionalne deponije na teritoriji Kikinde.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, lokacija Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kikindi isključivo se koristi za odlaganje više vrsta otpada, u skladu sa rešenjima o dozvolama za odlaganje otpada.

“U regionalnom centru za upravljanje otpadom u Kikindi ne prerađuje se opasan otpad, već se odlaže komunalni, neopasan otpad iz industrije i azbest upakovan u skladu sa propisima. Kompanija poseduje dozvole za sakupljanje i transport neopasnog otpada, za odlaganje neopasnog otpada, ali i dozvolu koja uključuje mogućnost odlaganja pojedinih vrsta opasnog otpada, sve do 2022. godine”, stoji u saopštenju kompanije FCC EKO.

Kako je naglašeno u dopisu upućenom medijima, Kompanija FCC EKO prisutna je u Srbiji od 2006. i radi u skladu sa svim zakonskim propisima i samo u okviru važećih dozvola koje su izdale nadležne institucije, a pod redovnom je inspekcijskom kontrolom svih nadležnih republičkih i pokrajinskih inspekcija.

“Verujemo u rad državnih organa Srbije i nesumnjivo da će do najsitnijih detalja ispitati poslovanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kikindi, kao i svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj. Okolnosti podrazumevaju i nelojalnu praksu konkurencije, koja protivno dobrim poslovnim običajima, direktno utiče na rad državnih organa i poverenje javnosti u sektor životne sredine,” navodi se u saopštenju kompanije FCC EKO.

KOMENTARIŠI