Ujutro hladno sa slabim mrazom, tokom dana sunčano i malo toplije

Ujutro hladno sa slabim mrazom, tokom dana sunčano i malo toplije

Foto: Urban City // B.P.

U Srbiji će ujutro biti hladno sa slabim mrazom, ponegde po kotlinama kratkotrajna magla, a u toku dana pretežno sunčano i malo toplije, ali i dalje sveže, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku noći na jugu će biti naoblačenje sa kišom, u planinama sa snegom. Duvaće slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura će se kretati od minus tri do jedan stepen Celzijusa, najviša od 11 do 14 stepeni.

U Požarevcu će ujutro biti hladno sa slabim mrazom. U toku dana pretežno sunčano i malo toplije, ali i dalje sveže. Duvaće slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od minus tri do nule, najviša 12 stepeni.

U Srbiji će naredne sedmice biti pretežno oblačno i sveže, u većini dana mestimično kiša, na planinama sneg. Temperatura će biti ispod prosečnih vrednosti.

Biometeorološka prognoza za petak, 16. april 2021:

Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike za hronično obolele osobe. To će usloviti smanjenje uobičajenih tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a kod zdravih osoba se ne očekuju meteoropatske reakcije. Blagi oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima u jutarnjim satima, kao i osobama sa hipertenzijom.

KOMENTARIŠI