Ukradena roba iz skladišta robnih rezervi, troje uhapšeno

Ukradena roba iz skladišta robnih rezervi, troje uhapšeno

Foto: Pixabay // ilustracija

Tri osobe iz Šapca, Bogatića i okoline Sremske Mitrovice osumnjičene da su otuđile robu u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koja im je bila poverena na čuvanje. Nanesena šteta oko 304.465.000 dinara.

U predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetile Republičku direkciju za robne rezerve za oko 304.465.000 dinara.

Kako je saopštio MUP, uhapšeni su A. B. (1968), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje iz okoline Šapca, S. Đ. (1972), odgovorno lice u PD “Mlin Đorđić” iz okoline Bogatića, i Ž. Š. (1962), odgovorno lice mlina “Škrbić” iz okoline Sremske Mitrovice.

A. B. je, kako se sumnja, tokom ove godine, otuđio merkantilnu pšenicu i brašno, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje i na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 80.150.992 dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

S. Đ. i Ž. Š. terete se da su, u istom periodu, na sličan način, oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 184.416.058, odnosno za 39.898.590 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARIŠI