Višestruka dobitnica Emi nagrade, Ejmi Vajnhaus, koja je imala samo 27 godina kada je umrla, “izvešće” digitalno remasterirane aranžmane ispred benda koji će svirati uživo i imaće i prateće pevačice, piše britanski Metro.

Engleska pop zvezda, 27-godišnja Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), pronađena je mrtva u svom stanu u severnom Londonu, preneli su svetski mediji tog 23. septembra 2011. godine.

“Ovo je ispunjenje sna za nas”, rekao je Ejmin otac i dodao:

“Videti je opet kako peva je nešto što ne može rečima da se opiše. Muzika naše ćerke dotakla je živote miliona ljudi i ono što je ostavila za sobom je neprocenjivo”.

Prihodi od prodaje karata će otići u Fond Ejmi Vajnhaus, koji su osnovali članovi porodice nakon smrti pevačice.

“Fanovi su tražili nešto novo od Ejmi, ali zaista nema ničeg novog. Smatramo da ćemo ovim koncertom zadovoljiti fanove, a prikupićemo i dodatna sredstva za Fond”, rekao je Mič.

Postojala je sumnja u organizaciju ovakve turneje, a jedan komentar njenog obožavaoca to dobro sumira:

“Ne znam kako se osećam u vezi sa ovim najavljenim nastupom”.

Jednom obožavaocu se ideja nikako ne sviđa, pa je na Tviteru napisao:

“Ova hologram turneja je veoma loša ideja. Zar niste dovoljno zaradili njenom izrabljivanjem dok je bila živa?”.

Velika većina njenih fanova ipak je oduševljena idejom, te napominju da će ispratiti ovu turneju Ejmi Vajnhaus.

Iako ova tehnologija još ne dozvoljava hologramu da se kreće kroz scenu, očekuje se da će nastup, koji je planiran za kraj 2019. godine, trajati od 75 do 100 minuta.

Poslednji koncert koji je pokojna pevačica održala bio je 18. juna u Beogradu. Nakon, kako su mediji pisali, “skandaloznog koncerta”, i debakla na samom startu evropske turneje, Ejmi je otkazala koncerte u Istanbulu i Atini.

KOMENTARIŠI