Upali TV i uči: Nastava od danas na RTS 3 i RTS...

Upali TV i uči: Nastava od danas na RTS 3 i RTS Planeti

Nastava na RTS 3 programu za sve osnovce biće realizovana od 8 do 18 časova radnim danom i subotom. Planirano je emitovanje 17 nastavnih jedinica – srpski i matematika za sve razrede, a đacima će biti dostupna predavanja i iz drugih predmeta na osnovu planiranog fonda časova Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ukoliko učenici nisu u mogućnosti da prate predavanja na RTS 3 programu, to mogu učiniti na internet platformi RTS Planeta.

RTS Planeta je dostupna na internet adresi rtsplaneta.rs. Da biste pristupili sadržajima preko mobilnog telefona potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (app store). Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese.

Kada dođete na Planetu, odmah ćete ugledati odeljak “Moja škola”– nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji “Moja škola” u glavnom meniju.

Časove možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Takođe, nastavu možete pratiti i na RTS 3 programu koji je dostupan na RTS Planeti, prema rasporedu časova koji vam je dostupan u Programskoj šemi (na sajtu RTS-a, RTS 3)

Ako ste na neki čas zakasnili ili ste ga propustili, a želite da ga pogledate na RTS 3 kanalu, to možete učiniti u naredna 72 sata.

Raspored časova je dostupan na sajtu rts.rs u okviru programske šeme RTS 3.
(http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/254/rts-3.html?null=&month=3&year=2020&day=17&)

Pored toga, raspored po razredima će dan pre emitovanja biti dostupan na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (rasporednastave.gov.rs).

U pripremi je i nastava za gimnazijalce i učenike srednjih stručnih škola.

KOMENTARIŠI