Upaljeno narandžasto upozorenje za Požarevac, danas samo do 2°C

Upaljeno narandžasto upozorenje za Požarevac, danas samo do 2°C

Foto: Urban City / B.P.

Oblačno, hladno i vetrovito sa intenzivnim snegom. Najjači intezitet padavina očekuje se ujutro i pre podne uz značajno stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm u nižim  predelima i do 50 cm na planinama, lokalno i više.

Vetar umeren i jak, u Vojvodini povremeno i olujni severni i severozapadni. Usled jakog vetra u brdko-planinskim predelima biće mećave i stvaranje snežnih nanosa, dok će se u nižim predelima, naročito centralnog dela Srbije akumulirati veće količine vlažnog snega. U Timočkoj Krajini, Vojvodini i na jugoistoku Srbije se uz sneg očekuje i kiša. Intenzitet padavina će posle podne i uveče oslabiti.

Temperatura u većini krajeva bez većeg kolebanja od -1 do 3, samo na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini do 8 stepeni.

Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Količina padavina veća od 30 l/m² za 24 h, verovatnoća 90%. Formiranje snežnog pokrivača ≥ 15 cm za 12 h odnosno  ≥ 30 cm za 12 h na područjima iznad 1000 metara nadmorske visine, verovatnoća 90%.

U Požarevcu susnežica i sneg, uz formiranje snežnog porivača, pretežno u višim delovima grada od 10 do 20, a na periferiji grada i do 30 cm. U centru grada bljuzgavica. Biće vetrovito i hladno, najviše 2 stepena.

U Požarevcu i okolini danas će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

KOMENTARIŠI