Upozorenje direktora požarevačke kovid bolnice: Pritisak na bolnicu se ne smanjuje

Upozorenje direktora požarevačke kovid bolnice: Pritisak na bolnicu se ne smanjuje

Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 196 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih 193 iz Braničevskog okruga.

Kovid 19 je potvrđen kod 162 dok se za ostale čekaju rezultati testa.

-U našem okrugu pritisak na bolnicu se ne smanjuje, čak smo juče imali više pregleda nego prethodnih dana. Od 51 pregledanog pacijenta, na bolničko lečenje tokom jučerašnjeg dana primili smo 22 pacijenta, upozorava dr Danko Nikolić, direktor OB Požarevac.-Istovremeno smo na kućno lečenje otpustili njih 13. I dalje nam dolaze građani u teškom i vrlo teškom stanju, i njih hospitalizujemo, dodaje Nikolić.

Trenutno je zauzeto 15 respiratora, dva pacijenta su intubirana, a 13 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Sva kiseonična mesta su neprekidno zauzeta.

Danko Nikolić, Foto: URBAN CITY

-Na današnji dan 81 radnik naše bolnice nalazi se na bolovanju usled infekcije ili u izolaciji zbog kontakata sa obolelima i čeka povratak na posao. Trenutno je kovid pozitivno 45 zdravstvenih radnika, od kojih je troje na bolničkom lečenju. Ukupan broj naših zaposlenih koji trenutno nisu radno aktivni je 126, kaže Nikolić.

-Apelujemo i dalje na sve građane da poštuju mere zaštite, naročito da budu mudri tokom predstojećih praznika, jer ništa nije važnije od zdravlja i života. U zelenoj zoni trenutno se leči 111 pacijenata, zaključuje Nikolić.

KOMENTARIŠI