Upozorenje Dr Danka Nikolića: Virus i dalje vrlo aktivan u Požarevcu, opasnost...

Upozorenje Dr Danka Nikolića: Virus i dalje vrlo aktivan u Požarevcu, opasnost nije prošla

Foto: B.P. / arhiva

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 81 pacijent sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga.

-Kovid 19 je potvrđen kod dve trećine, dok se za ostale čekaju rezultati testa. Tokom jučerašnjeg dana u crvenoj zoni imali smo četiri prijema u bolnicu i deset otpusta na kućno lečenje, ali je tokom vikenda hospitalizovano 28 pacijenata. Juče nije bilo smrtnih ishoda od koronoavirusa, kaže direktor požarevačke bolnice Danko Nikolić.

Trenutno je zauzeto sedam respiratora, četiri pacijenta su intubirana, a tri je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).

-Trenutno je infekcija potvrđena kod 10 zaposlenih u našoj ustanovi, od kojih je samo jedan medicinski tehničar na bolničkom lečenju i u dobrom je stanju, dodaje Nikolić.

Situacija je naizgled bolja, ali broj hospitalizovanih potvrđuje da je virus i dalje vrlo aktivan i cirkuliše u našem kraju. Zato i dalje važi apel svim građanima da poštuju mere zaštite, jer opasnost od oboljevanja, ali i mogućih komplikacija, nije prestala, upozorava Nikolić.

Opšta bolnica Požarevac, Foto: Urban City

U zelenoj zoni se povećava broj pacijenata. Trenutno je na bolničkom lečenju 133 lica.

Što se imunizacije tiče, do sada je u našoj ustanovi u dva navrata vakcinisano 128 zdravstvenih radnika, od toga 99 njih je primilo Fajzerovu, a 29 kinesku vakcinu Sinofarm. Interesovanje raste,a toku ove nedelje očekujemo drugi krug vakcinacije. Opšta bolnica Požarevac je kao ispomoć u imunizaciji stanovništva Domu zdravlja Požarevac uputila dve ekipe – dva lekara i četiri medicinske sestre. U narednom periodu ćemo obučiti još deset naših ekipa, koje će se po potrebi uključiti u vakcinaciju građana, zaključuje Nikolić.

2 KOMENTARA

  1. Lopina !!! Njegove zloupotrebe i kradje su za sud ,seljak iz Majdanpecke bolnice koji je bolnicu u pozarevcu pretvorio u seosku ambulantu ,svalerka mu je glavna za finansije u bolnici moze cerka da mu bude,obezbedjenje po partiskoj pripadnosti sns prima a dr sa laznim diplomama dno dna al neces jos dugo lopino !!!hostapleru .

  2. Videla sam juče da se vakcinisao. Nije ni morao s’ obzirom koliko je puta ušao u kovid bolnicu u Požarevcu.

KOMENTARIŠI