Upozorenje RHMZ-a na veliku količinu padavina, stiže i sneg

Upozorenje RHMZ-a na veliku količinu padavina, stiže i sneg

Foto: Urban City / B.P.

Republički hidrometeorloški zavod upozorio je da se od danas do ponedeljka na području Srbije očekuju obilnije padavine.

Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

Očekuje se da ukupna količina kiše za četiri dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homoljskih planina lokalno i više.

Sutra se više padavina očekuje u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmeštati ka jugu i istoku Srbije uz količinu kiše ponegde veću i od 40 mm za 24 časa.

U noći između nedelje i ponedeljka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama, a u ponedeljak tokom dana sneg je moguć i u regionu Homoljskih planina. Maksimalne temperature u većini mesta od 6 do 11 stepeni, a na jugu i istoku Srbije i do 15 stepeni.

U utorak i sredu duvaće košava, a u oblasti Dinarskih planina jak jugozapadni vetar.

Česta naoblačenja s kišom, a na planinama i sa snegom očekuju se i u nastavku naredne sedmice.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI