Upozorenje RMHZ, Požarevac i okolina u NARANDŽASTOM, očekuju se intenzivniji pljusukovi sa...

Upozorenje RMHZ, Požarevac i okolina u NARANDŽASTOM, očekuju se intenzivniji pljusukovi sa grmljavinom!

Republički hidrometeorološki zavod upozorio da se očekuju intenzivniji pljusukovi sa grmljavinom na širem području Beograda, u Podunavlju, zapadnoj Srbiji, severnoj Šumadiji, Sremu i Braničevskom okrugu

Foto: Urban City

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se večeras i tokom noći očekuju intenzivniji pljusukovi sa grmljavinom na širem području Beograda, u Podunavlju, zapadnoj Srbiji, severnoj Šumadiji, Sremu i Braničevskom okrugu.

Foto: RHMZ

Sutra nas očekuje pretežno sunčano i tolije vreme, samo ujutro i delom prepodneva na severu i istoku umereno do potpuno oblačno, još ponegde sa slabom kišom i tendencijom postepenog razvedravanja.

Posle podne i uveče u zapadnim i južnim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. Temperature će se kretati od 12 do 16 ujutro stepeni, a najviša dnevna od 25 do 29 stepeni.

Foto: RHMZ

VREME U UTORAK

U Požarevcu se očekuje posle umereno oblačnog jutra pretežno sunčano i toplije vreme uz slab vetar severnih pravaca.

Jutarnja temperatura kretaće se oko 16 stepeni, najvisa dnevna oko 27 stepeni.

Do petka u većem delu zemlje pretežno sunčano i toplije sa poslepodnevnim pljuskovima i grmljavinama, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima.

Za vikend se očekuje manji pad temperature.

Narandžasto upozorenje za kišu

Pljusak kiše ili jaka kiša sa količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h

UTICAJ: Izazivanje poplava, i prouzrokovanješteta u vezi sa poplavama, problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, problemi u saobraćaju, moguća pojava odrona i klizišta. Indirektni uticaj na bezbednost ljudi i životinja.

KOMENTARIŠI