GP Dobrakovo, Foto: Urban City / I.P.

Urban City vam u narednih nekoliko dana predstavlja patrolu od Požarevca do Budve, kroz Budvu i ostala mesta crnogorskog primorja.

Počinjemo…

S obzirom na epidemiolosku situaciju, većina građana nije mogla da pređe granicu. Kako se situacija polako ublažava pomoću sprečavanja širenja zaraze virusom Covid 19, i mi možemo biti opušteniji i konačno ostvariti nešto što već planiramo duže.
Kako za Crnu Goru nije potrebna ni potvrda o vakcinaciji, niti PCR test, ovog vikenda obaveštavaćemo vas kako teče put do, a zatim i kakva je sama situacija u CG.
Put autobusom se odvija nešto brže s obzirom na to da nema gužve na putevima, a nije ni špic sezone. Karta u jednom pravcu kreće se od nekih 2.600 pa do 4.000 dinara.
Popunjena je polovina kapaciteta, tako da svako ima po dva mesta. Svi u autobusu pridržavaju se mera, te da i preko maski koje su neophodne unutar autobusa možemo osetiti povremeni miris različitih dezifecijenata, no dobro, vodi se računa o higijeni.

Nakon nekih 3h i 15min stigli smo na Zlatibor gde je usledila prva pauza u trajanju od nekih 15-ak minuta, put do Zlatibora protekao je savršeno, delom magistalnim putem, a zatim autoputem Ljig-Čačak koji je kao pista, impozantan. Nakon prolaska Zlatibora, ka Zlataru put se odvijao znatno sporije gde je autobus iđao ,,kao po jajima” s obzirom na to da se dobri delovi i po višemetarsko parče puta presvlači, tako da vozači-pratite znakove na putu, ne zalećite se, izuzetno je oštar presek, pažljivo.

Foto: Urban City / I.P.

Negde oko 05h (29. maj) stigli smo i na granicu, zaposlena na carini pregledala je dokumenta jedan za drugim, ekspresno, usput savetujući nas da svako izvadi ličnu kartu na uvid i očitavanje, jer je tako znatno brže, tako i bi.

Foto: Urban City / I.P.

Na ulasku u CG, čekanja na granici takodje gotovo nije ni bilo već smo svi jedno za drugim prošli u zadržavanju i davanju dokumenata u trajanju od 20-ak sekundi, tako da gužve definitivno nema.

Središnji stub Moračice visok je više od 160 metara, Foto: Urban City / I.P.

Usledila je desetominutna pauza u Podgorici u koju smo stigli oko 07:30h, a trenutno je 20 stepeni.

Foto: Urban City / I.P.
Potom je usledio put ka primorju, kroz tunel “Sozina” sve do Budve, pored suncem okupanog Jadranskog mora.

Nastaviće se…

KOMENTARIŠI