Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović uručili su poklon vaučere u iznosu od po 40.000 dinara roditeljima beba koje su se prve rodile u 2020. godini a sa teritorije su Grada Požarevca.

Foto: Grad Požarevac

Aleksandar Simonović je ovom prilikom izjavio da lokalna samouprava pomaže roditelje koliko god može tako da u 2020. godini za prvorođeno, blizance i trojke grad je izdvojio je 16 miliona dinara, a 40.000 dinara se daje po detetu. Novina od prošle godine je da se svakoj bebi sa teritorije Grada Požarevca na otpustu da poklon paket. U 2019. godini za poklon pakete je bilo obezbeđeno 5,3 miliona dinara tačnije 1100 paketića je obezbeđeno, u budžetu za 2020. godinu za ove namene opredeljeno je 5,5 miliona dinara.

ALEKSANDAR SIMONOVIĆ, Foto: Grad Požarevac

Takođe svako novorođeno dete dobija od grada na poklon i autosedište. Grad regresira troškove za boravak u vrtiću za višečlane porodice, socijalno ugrožene kategorije i samohrane roditelje. U cilju pomoći porodicama sa troje i više dece grad je pristupio pokretu 3+, kako bi se omogućili popusti u prodajnim objektima, javnim preduzećima, ustanovama i sportskim klubovima. Do sada je članstvu 3+ pristupilo preko 100 organizacija iz javnog i privatnog sektora.

DANKO NIKOLIĆ, Foto: Grad Požarevac

Direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić se zahvalio lokalnoj samoupravi na svim ovim merama koje za cilj imaju poboljšanje nataliteta. On je još dodao da se u prvih 15 dana ove godine rodilo 25 beba u bolnici.

KOMENTARIŠI