Foto: Pixabay / Arrivera

Sudeći prema trenutno aktivnim beta varijantama poznate aplikacije za dopisivanje, ovo su najkorisnije funkcije koje bi uskoro mogle stići u WhatsApp.

Iako svakog dana viđamo kako u WhatsApp stižu nove funkcije, izgleda da Meta ne planira da se zaustavi. Zahvaljujući informacijama sa sajta WABetaInfo, saznali smo koje bismo funkcije mogli dobiti uskoro. Svaku od njih, naravno, je potrebno uzeti sa dozom rezerve – Meta često menja planove, što znači da neke od ovih opcija možda neće stići u zvaničnu verziju WhatsAppa.

Vidite ko je napustio grupu

Uz novu funkciju, dostupnu moderatorima grupa, moći će da se proveri ko je napustio njihovu grupu. Informacija o izlasku, naravno, neće biti vidljiva ostalim učesnicima u grupi, piše The Sun.

Sačuvajte razgovore pre nego što ih izbrišete

Mogućnost brisanja razgovora promenila je WhatsApp, ali kompanija sad ide korak daklje i isprobava opciju zadržavanja dela poruka. Podsetimo, sad možete birati da li želite da poruka nestane nakon 24 sata, 7 dana ili 90 dana, ali potencijalna nadogradnja dodaće i opciju za zadržavanje nekih poruka, uz naravno – odobrenje ostalih sagovornika.

Avatari za video razgovore

Ako ne želite da pokažete lice u video razgovorima, Meta ima rešenje. Nakon jedne od sledećih nadogradnji korisnici će moći da keiraju sopstvene avatare po uzoru na Memojije na iPhoneu.

Reakcije na statuse u obliku emodžija

WhatsApp je nedavno dodao reakcijske emodžije za poruke, ali beta ide dalje i istu metodu primjenjuje i na statuse. Reakcije će raditi na isti način kao kod Instagram Storiesa, što nije čudno s obzirom da imaju istog vlasnika.

Skriveni način rada

Još jedna zgodna funkcija, za one koji žele tračak privatnosti, dolazi u obliku ‘skrivenog načina rada’ ili ‘stealth modea’ koji u principu daje mogućnost korišćenja aplikacije uz skriveni status onlajn prisustva.

KOMENTARIŠI