Uskoro počinje sezona kupanja na požarevačkom bazenu, a ova novina je posebno...

Uskoro počinje sezona kupanja na požarevačkom bazenu, a ova novina je posebno bitna za RODITELJE, evo o čemu se radi

Cena ulaznice je nepromenjena i iznosi 150 dinara

Uveliko se priprema gradski bazen za predstojeću letnju sezonu, a po rečima Nenada Mitića, direktora KSC Požarevac, i ove godine će prvi dan biti besplatan za kupače.

Novina od ove godine, donesena odlukom UO, odnosi se na pravilo da jedan roditelj ili staratelj, može ući na bazen sa najviše dvoje dece.

foto: Urban City / arhiva

– Oni koji dovode tri deteta teško da, naročito ako tu ima i manje dece, mogu da adekvatno paze na njih. Prošle godine se dešavalo čak i da neki od posetilaca plate ulaz nekoj od dece koja nemaju pratioca ili para za ulaz. Tada samo prođu sa njima i nakon toga ih ostave bez nadzora, što je nedopustivo. Posetioci moraju da znaju da su obavezni da vode računa sa detetom koga uvedu i da kamera beleži svaki ulazak, te je kasnije i dokazivo koje dete je u čijoj pratnji ušlo na bazen – rekao je direktor Mitić.

Aktuelna je i obuka za neplivače, koja će biti sprovedena u 4 termina sa maksimalno 45 polaznika. Zahvaljujući saradnji sa Gradom Požarevcem i ove godine će obuka biti besplatna za svršene prvake osnovnih škola sa teritorije grada, dok će za ostale cena obuke iznositi 2.500 dinara, koliko će koštati i obuka naprednog plivanja.

foto: Urban City / arhiva

Cena ulaznice je nepromenjena i iznosi 150 dinara. Kod porodičnih ulaznica koje su imale 30 kupona, odnosno ulazaka, ove godine je uvedeno da se one sada mogu dopunjavati sa 10, 20 ili 30 novi kupona, bez uzimanja nove kartice. Pri dopuni, kupovina 10 kupona je 1.400 dinara dok je na primer, za 30 kupona cena 3.500 dinara, a samim tim i veća ušteda.

Ove godine, naveo je Mitić, poboljšana je ponuda u kafeima na bazenu, a renoviran je i mokri čvor.

3 KOMENTARA

  1. Zanima me samo jedno?! Šta da rade roditelji koji imaju troje i vise dece a po zakonu decu mladju od 12 godina ne smemo ostavljati bez starijih u kuci? Šta da rade samohrani roditelji koji nemaju gde da ostave dete? Bruka i sramota svi se bore za natalitet a malo po malo diskriminacija svih nas koji imamo više od dva deteta! Kao da smo osuđeni što smo rodili troje i vise deteta! Zasta plaćate spasioce? Sramota!

  2. Ko ima više od dva deteta,može ali u pratnji i drugog roditelja ili staratelja,to mi je jasno.Ono što nikako ne razumem,da isti čelnici grada ne brinu o toj istoj deci,da li do tog bazena mogu sigurno i da dođu, pošto i na trotoarima,biciklističkim stazama imamo parkirane automobile.Kao primer je svakodnevnica,gde ta ista deca ne mogu da odu i u pratnji i oba roditelja,pa bilo njih i više od dvoje(mislim na decu),jer imamo i primere gde se opštinska,republička,a pogotovo civilna nalaze na tim prolazima
    Roditelj sam dva deteta,pa me ova tema i ne pogađa,ali me strašno ljuti licemerje “odgovornih”.

KOMENTARIŠI