Uskoro rekonstrukcija i novi rekviziti na dečijim igralištima u Kostolcu

Uskoro rekonstrukcija i novi rekviziti na dečijim igralištima u Kostolcu

Foto: Urban CIty // B.P. // ilustracija

Gradska opština Kostolac u narednom periodu započeće radove na rekonstrukciji dečijih igrališta sa ugradnjom novih rekvizita na četiri lokacije u Kostolcu i to u ulici Nikole Tesle, Veljka Dugoševića, Stevana Nemanje i u Sarajevskoj ulici.

Na dotrajalim dečijim igralištima biće ugrađeni novi rekviziti sa najmodernijom opremom i podlogom. Najmlađi sugrađani uživaće igrajući se na dečijim igralištima sa kulom, platformama, stepeništem, penjalicama, toboganima, zaštitnim panelima i ukrasnim figurama. Celokupni kompleks rekvizita upotpuniće i ljuljaške sa dva sedišta koja imaju zaštitnu rampu, ljuljaške sa sedištem koje se sastoji od kruga pričvršćenim lancima za glavnu konstrukciju, klackalice napravljene od čelične konstrukcije, panjići i njihalice.

Takođe, biće postavljeni i multifunkcionalni poligoni koje čini spajder penjalica koja se sastoji od čelične konstrukcije i pletenog kanapa. Visina penjalice iznosi 2,2 m, a dužina iste 2 m. Drugi nivo je most koji je polukružnog oblika sa ogradom koja se sastoji od kanapa. Zatim još jedan od multifunkcionalnih poligona čine viseći trougaoni krugovi za provlačenje koji su sa 3 strane pričvršćeni kanapom.

KOMENTARIŠI