Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je odlazak predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa kod predsednika SNS Aleksandra Vučića bilo iznenađenje za stranke opozicije i da je “postavio ozbiljno pitanje poverenja šta je na stolu“ i o čemu se razgovara iza zatvorenih vrata.

“To više nismo mogli da trpimo. Ta vrsta bombe bila je iznenađenje za stranke opozicije i iznenadni preokret. Progutali smo mnoge jednostrane korake u kampanji i ne žalimo se zbog toga, ali ovo je bio korak u pravcu koji bi mogao da označi mnogo više od prekrajanja izborne volje u Beogradu, nego i stvaranje okolnosti na republičkom nivou koje su za većinu ljudi neočekivane“, rekao je Jeremić u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S.

Jeremić je istakao da Narodna stranka neće biti deo koalicije sa SNS, kakve god bile okolnosti, domaće i međunarodne, saopšteno je iz te stranke.

Na novim izborima da nastupimo uz dogovore

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bi opozicija, ako budu raspisani novi izbori za Skupštinu Beograda, trebalo da razmisli kako da na njih izađe i da ne ponovi greške iz prethodne kampanje.

“Želim da se sačuva jedinstvo i da se nastupi uz mnogo više dogovaranja a manje nametanja i silovanja partnera. Ako su pred nama novi izbori u Beogradu, onda bi trebalo da bude manje loših stvari koje su nas dovele do tačke u kojoj smo danas“, rekao je Jeremić sinoć u emisiji “Utisak nedelje“ na televiziji Nova S.

KOMENTARIŠI