Foto: Urban City / B.P.

Turistička organizacija Grada Požarevca u saradnji sa Etno-sekcijom KUD Mladost iz Poljane, Mesnom zajednicom i Crkvenom opštinom Poljana, drugog dana Uskrsa, na Veliki ponedeljak 9. aprila 2018. godine u porti manastira Sestroljin u Poljani organizuje 14. Međunarodni usrkšnji etno festival, za koji se uveliko pripremamo.

Foto: Urban City

Održavanjem ove manifestacije, već 14. godinu za redom, čuvamo tradiciju i običaje narodnog stvaralaštva ovog kraja, dok istovremeno prezentujmo grad Požarevac i njegove turističke vrednosti.

Foto: Urban City

Festival će biti otvoren u 10 časova, a nakon otvaranja sledi etno-izložba i kulturno-umetnički program. I ove godine takmičari će se nadmetati u kategorijama za najlepši štand, najlepše uskršnje jaje, najoriginalnije jelo, kao i u kucanju uskršnjih jaja. Od 14 časova tradicionalno će se degustirati pripremljena hrana, a od 17 posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program.

Foto: Urban City

U slučaju lošeg vremena, nastupi kulturno-umetničkih društava će se održati u Domu kulture u Poljani, ali nas ništa neće sprečiti da manifestaciju zaokružimo veličanstvenim vatrometom.

Foto: Urban City

Turistička organizacija Grada Požarevca sve poštovaoce naše tradicije i običaja da nam se pridruže drugog dana Uskrsa u porti manastira Sestroljin, ali i sve ostale koji će, nakon što prvi put dođu, zasigurno postati zaljubljenici u našu tradiciju!

KOMENTARIŠI