Usvojen nov Statut opštine Kučevo

Usvojen nov Statut opštine Kučevo

Odbornici Skupštine opštine Kučevo održali su svoju redovnu, 16. sednicu, u ovom sazivu. Pre prelaska na rad po usvojenom dnevnom redu, predsednica opštine, Slavica Bulutić, izložila je najbitnija dešavanja (koja nisu bila u okviru tačaka o kojima se raspravlja) između prethodne i ove sednice.

Prva tačka na sednici bila je potvrđivanje dva mandata odbornicima sa liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“. Nezadovoljni odlukom da se potvrdi mandat jednom od kandidata, odbornici opozicije, njih osmoro, napustilo je sednicu.

U daljem toku rada, na predlog predsednice opštine, za člana Opštinskog veća izabran je Dragan Milosavljević, dipl. ekonomista iz Kučeva. Nakon toga, između ostalih tačaka, usvojen je nov Statut opštine, pokrenuta inicijativa o izmeni Poslovnika o radu SO, usvojen „rebalans“ budžeta, usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Za direktora Centra za socijalni rad za opštinu Kučevu, ponovo je (uz dobijenu saglasnost nadležnog ministarstva) izabrana Slađana Maranović-Nikolić, za v.d. direktora Turističke organizacije imenovan je Nebojša Brsanović. Set tačaka odnosio se na izmene pojedinih članova stalnih skupštinskih tela.

KOMENTARIŠI