Usvojena raspodela sredstava za sport

Usvojena raspodela sredstava za sport

U okviru prve tačke dnevnog reda 3. sednice Opštinskog veća u novom sazivu, izvršena je raspodela sredstava za sport u 2019. godini

KUČEVO – U okviru prve tačke dnevnog reda 3. sednice Opštinskog veća u novom sazivu, izvršena je raspodela sredstava za sport u 2019. godini. Budžetom je za te namene planirano 29 miliona dinara ali Veće je, na predlog Radnog tela, taj iznos smanjila za 4 miliona, tako da je sportskim organizacijama, savezima i klubovima iz ukupno 12 sportskih grana, raspodeljeno 25 miliona.

U daljem toku rada Veće je donelo odluku da Skupštini opštini predloži Lokalne strategije održivog razvoja opštine Kučevo, pokrenulo postupak za izdavanje lokala u ul Svetog Save, imenovalo Komisiju za asfaltiranje u sastavu Slavica Bulutić, Tanja Živković, Zoran Kuzmanović, Slađa Lacković Jović i Novica Bulajić, usvojilo predlog renoviranja i adaptacije pojedinih objekata u vlasništvu opštine (zgrada MZ, poslovni prostor u ul Svetog Save koji su ranije koristili Kinezi, objekat preko puta državne Apoteke, razmatralo situaciju u pogledu preregistracije poljoprivrednih domaćinstava, Veće je odlučilo da se prvim ovogodišnjim rebalansom budžeta opredele sredstva za rešavanje problema vodosnabdevanja Rabrova (sredstva će biti upotrebljena za izradu projektne dokumentacije, hidrogeološka ispitivanja kao i za kompletno izvođenje svih potrebnih radova).

Na dnevnom redu je bilo i više različitih pojedinačnih molbi i zahteva građana.

KOMENTARIŠI