EXCHANGE 5 – efektivnije upravljanje imovinom: Potpisani ugovori o saradnji u Požarevcu

EXCHANGE 5 – efektivnije upravljanje imovinom: Potpisani ugovori o saradnji u Požarevcu

Vrednost ovog projekta je oko 208.000 evra

Danas, 15. januara 2019. godine, u okviru Projekta “Efikasno upravljanje imovinom za uspešne lokalne samouprave”, koji se finansira u okviru Programa Exchange 5, potpisani  su ugovori o saradnji između vodećeg partnera – Grada Požarevca sa šest partnera – opština: Petrovac na Mlavi, Kučevo, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac i Žagubica.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović rekao je da je vrednost ovog projekta oko 208.000 evra.

Foto: B.P.

“Cilj projekta, kao i zakonska obaveza po Zakonu o javnoj svojini je da kroz popis nepokretnosti svaka opština uradi popis one imovine koja je za nju bitna i da se na taj način stvore uslovi da se na nepokretnostima u budućnosti upravlja imovinom od strane lokalnih samouprava. U narednih 12 meseci popisaće se sva imovina, počevši od podzemnih instalacija, puteva, objekata sa ciljem da se obezbedi kompletna dokumentacija na osnovu koje će jedinice lokalne samouprave da se uknjiže”, rekao je Spasović.

Gradonačalnik je još rekao da će Grad Požarevac i ostale partnerske opštine moći da efektivnije upravljaju imovinom, kao i da će se brže izvoditi radovi na infrastrukturi uz izbegavanje određenih komplikovanih procedura.

KOMENTARIŠI