PODELI

Utvrđeno je da miris potiče iz buradi koje su doneti na deponiju, a analiza je pokazala da se u buradima nalazi piljevina pomešana sa pesticidom kome je najverovatnije istekao rok trajanja. Od tih supstanci stvara se materija kiselog karaktera, neprijatnog mirisa, koji utiče na kvalitet života lokalnog stanovništva i predstavlja opasan otpad.

Policija je identifikovala osobu koja je burad bacila na deponiju i utvrdila da je ovakva supstanca lagerovana i u magacinima bivšeg mlina u Petrovcu na Mlavi. Opštinski javni tužilac naredio je da licencirano preduzeće uz asistenciju policije trajno zbrine burad sa tom supstancom, a troškove transporta platiće opština kojoj će odgovorna lica refundirati sredstva po okončanju krivičnog postupka.
Uhapšeni je, po navodima policije, 2016. godine u prostorijama jednog preduzeća u Petrovcu na Mlavi uskladištio 50 buradi sa opasnim otpadom, a ove godine burad je razmestio na nekoliko mesta u gradu. Zbog pomaganja, krivična prijava biće podneta i protiv jednog stanovnika Petrovca, kod koga je nađen deo buradi sa otpadom.

Vanredna situacija biće ukinuta nakon odnošenja otpada, narednih dana.

KOMENTARIŠI