Hapšenje u okolini Golupca: Pretukao majku i nepokretnog ujaka jer mu nisu...

Hapšenje u okolini Golupca: Pretukao majku i nepokretnog ujaka jer mu nisu dali pare za DROGU

Foto: Urban City // Ilustracija

Jasmin I. iz sela Mrčkovac kod Golupca uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući pretukao majku Jadranku (52) i ujaka Vlastimira M. (75) koji je nepokretan, jer mu nisu dali novac za drogu.

– Sumnja se da je Jasmin I. kobnog dana došao kući pijan, i od majke i ujaka koji živi sa njima tražio novac. Međutim, oni nisu imali da mu daju, jer žive u izuzetno lošim uslovima i od socijalne pomoći. Kada je shvatio da neće dobiti pare, Jasmin je pobesneo i počeo rukama i nogama da udara majku. Ujak, koji je u invalidskim kolicima, govorio mu je da to ne radi i pokušao da odbrani Jadranku, ali je Jasmin tada nasrnuo i na njega – tvrdi izvor “Kurira” i dodaje da Jadranka, kao i njen brat Vlastimir, imaju vidljive modrice po celom telu.

Pošto su dobili batine, žrtve su prijavile nasilnika policiji. Jasmin je, inače, odranije poznat po krađama i sitnijim krivičnim delima. Njemu je tada izrečena mera zabrane prilaska majci i ujaku, i to do 19. novembra, ali je on tu zabranu prekršio.

– Policija je obišla dom žrtava radi provere. Jadranka i Vlastimir su izašli ispred i rekli da Jasmina nisu videli. Međutim, policajcima je to bilo sumnjivo, pa su ušli u kuću i zatekli nasilnika kako spava. Tada mu je određena zatvorska kazna od 15 dana. U međuvremenu je otkriveno da je ukrao motor u selu, pa je odmah po izlasku iz zatvora ponovo uhapšen i sproveden u pritvor.

Komšije uhapšenog kažu da je Jasmin odskora postao problematičan.

– Probleme je počeo da pravi pre godinu dana, kada su ga, kako smo čuli, navukli na drogu. Kada je imao novac za drogu kupovao ju je, a kada nije imao pio je razne lekove i alkohol. Verujem da je to uzrok njegovog ponašanja, i tog dana kada je brutalno pretukao majku bio je pijan i pod dejstvom ko zna kojih lekova. Bila mu je neophodna droga i, kako nije dobio novac, uradio je to što je uradio – kaže Jasminov komšija iz Mrčkovca i dodaje da je Jasmin bio oženjen i da ima dvoje dece, ali da ga je pre izvesnog vremena supruga napustila.

KOMENTARIŠI