UŽAS KOD ŽABARA: Ćerka brutalno ubila majku jer je sumnjala da se...

UŽAS KOD ŽABARA: Ćerka brutalno ubila majku jer je sumnjala da se bavi VLAŠKOM MAGIJOM

Članovi najuže porodice tvrde da je Gordana u poslednje vreme imala psihičke probleme i da se posvađala sa majkom jer nije odobravala što se viđa sa jednim muškarcem

Gordana Petrović (59) iz Kočetina brutalno je ubila svoju majku Nadeždu Petrović (80) jer je bila ubeđena da se bavila vlaškom magijom i da joj je vračala.

Upravo na to se Gordana Petrović vadila pred policijom, a kako pričaju komšije, kod kojih je došla nakon što je ubila majku, isto je rekla i pred njima.

– Došla je kod nas oko devet sati ujutru, bila je doterana i sređena i delovala mi je čudno. Pitao sam je za majku, ali mi je mirnim glasom rekla da je ne pitam za nju “jer želi da je ubije”. Kad je krenula da izađe iz kuće na vratima je stajao policajac, a ona mu je besno rekla: “Ubila sam vešticu. Žao mi je što nisam uspela i da je spalim” – priča komšija porodice Petrović.

On dodaje da se Gordana često žalila na majku i tvrdila je da joj “baca vlašku magiju”, kao i da su zbog toga iz njihovog dvorišta često mogle da se čuju svađe.

– Nekoliko puta sam video Nadeždu kako gleda kroz neki levak u moje dvorište. Kada sam je pitao šta radi, ona se okrenula, zadigla suknju i pokazala mi zadnjicu – rekao je komšija.

Da je čula da se Nadežda bavila vlaškom magijom rekla je i jedna komšinica za “Novosti”, a prenosi Blic.

– Po selu je kružila priča da se bavila time, ali ja u to ne verujem, bila je fina žena – dodala je ona.

Međutim, članovi najuže porodice tvrde da je Gordana u poslednje vreme imala psihičke probleme i da se posvađala sa majkom jer nije odobravala što se viđa sa jednim muškarcem.

– Tog dana Gordana je donela prljav veš tog muškarca, a Nadežda je rekla da neće to da pere i bacila ga je u dvorište i zapalila – pričaju oni.

Nakon toga, Gordana je sačekala da joj majka zaspi, a onda je polila benzinom i zapalila!

Kada je Nadežda skočila i skinula spavaćicu, pa počela da beži putem ispred njihovog dvorišta, Gordana ju je sustigla i počela da udara rukama i nogama.

Posle još jednog bezuspešnog pokušaja da majku zapali, na kraju ju je jednom rukom zadavila. Zbog operacije karcinoma dojke, druga ruka joj je nepokretna.

Nadeždino beživotno telo je, na samo dvadesetak metara od njene kapije, zatekao meštanin Branislav Jovanović.

Posle uviđaja, Nadeždino beživotno telo je po nalogu višeg tužioca poslato na odbdukciju, a na mestu gde je izdahnula je neko od komšija ostavio crvenu sveću. Pored se još vide nagorela zemlja i trava, te nekoliko palidrvaca. Ako Gordani bude suđeno za ubistvo, preti joj kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Kako je saopšteno iz požarevačke Policijske uprave, posle brzog hapšenja, Gordani je određeno zadržavanje do 48 sati.

Šta je vlaška magija?

Vlaška magija je nadaleko poznata. Ljudi iz raznih delova sveta su dolazili da proučavaju ovaj fenomen. Njenom pojavom bavili su se mnogi stručnjaci.

Mnoge tajne vlaške magije ostaju u okviru porodice, pri čemu se znanje uči i nasleđuje od najstarije Rusalje. Vlahinja sme učestvovati u obredima tek kad napuni određeni broj godina. Zasniva se na paljenju vatri koje dugo gore u obredima da bi se prizvale vile ili samani. Da bi pomogla, Vlaška magija često koristi slike koje se potapaju u određenim vremenskim intervalima. Smatra se da je jača od svake druge, i od ciganske, Vudu ili jevrejske magije.

U vlaškoj magiji ima bezazlenih bajalica i rituala kod kojih se primenjuje ”alat” kao što je crveni konac, bosiljak, ogledalo, metla… Ali ima i onih gde se koriste daleko bizarniji predmeti tipa menstrualne krvi, sedmog rebra mrvog čoveka, kao i voda kojom je mrtvak bio okupan.

Smatra se da su simptomi vlaške magije česte glavobolje, depresija, poseta vlaškom kraju, iznenadan susret sa Vlajnom, odavanje porocima, svađa sa bližnjima itd.

1 KOMENTAR

  1. VLASKA ILI SRPSKA, VUDU ILI JEVREJSAKA, SAMANI U JUZNOJ AMERICI ILI U SIBIRU, INDIJANSKI VRACEVI ILI BIONERGETICARI, ILUZIONISTI I TAKO REDOM IMA KOLIKO GOD HOCETE SVE TO POTICE IZ JEDNOG ISTOG CENTRA I TO SE VEC HILJADAMA GODINA PROVLACI KROZ LJUDSKI ROD I TO NIJE NISTA NOVO. STRASNO JE STO SE TO I DALJE PROPAGIRA STO SE PRICA O TOME I REKLAMIRA U NOVINAMA I NA TELEVIZIJI PRAVE SE “ZANIMLJIVE ” EMISIJE NAROCITO SE KOD NAS “VELICA” VLASKA MAGIJA A ONDA KAD SE DESE OVAKVE STVARI MUK.. STRASNO JE STO SE I SAMI VLASI NA TAJ NACIN SATANIZUJU.. SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA BI MORALA DA SE PROBUDI IZ LETRAGIJE U KOJOJ JE I DA STANE NA CELO NARODA GDE JOJ JE I MESTO I DA JAVNO KAZE I POKAZE KOJI JE PRAVI PUT I RAZOTKRIJE SVE BOLESTI DRUSTAVA KOJE NAS POLAKO ALI SIGURNO OSVAJAJU IZ DANA U DAN..

KOMENTARIŠI