Višem sudu u Požarevcu zamenik višeg tužioca dostavio je predlog da se Mlađanu Vesiću (42) iz Šapina izrekne mera obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa, zbog sumnje da je 24. oktobra ove godine usmrtio komšiju Stanišu Mirkovića (68). 

Ovakav predlog upućen je na osnovu rezultata psihijatrijskog veštačenja, kojim je utvrđeno da je Mlađan u trenutku navodnog izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv, usled teškog mentalnog oboljenja, pišu Novosti.

Ukoliko Viši sud prihvati ovaj predlog, Vesiću neće više pretiti kazna od pet do 15 godina zatvora, već će biti upućen na lečenje.
Prilikom saslušanja pred zamenikom višeg javnog tužioca posle zločina, on je priznao delo za koje se tereti, ali je tvrdio da nije nameravao da ubije komšiju. Navodno, hteo je samo da ga zaplaši, jer je strahovao da ovaj hoće da ga ubije.

Uhapšeni Vesić odranije je poznat po nasilništvu, a sklon je i alkoholu. Meštani kažu da je postao takav jer je rastao uz agresivnog oca, koji je preminuo od posledica ranjavanja u jednoj seoskoj tuči.

KOMENTARIŠI