Vakcinisani građani od ponoći mogu i telefonom da se prijave za 3.000...

Vakcinisani građani od ponoći mogu i telefonom da se prijave za 3.000 dinara

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

U ponoć, 4. juna, počeo je sa radom kontakt centar preko kojeg vakcinisani građani mogu da se telefonom prijave za novčanu podršku države od 3.000 dinara. Broj telefona kontakt-centra je 0800/100-302 i taj poziv je besplatan.

Građani će u kontakt-centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, za pomoć se mogu prijavi svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Takođe, mogu da se prijave i oni građani koji su iskazali interesovanje za imunizaciju preko portala e-Uprava zaključno sa 31. majem 2021. godine i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaključno sa 7. junom 2021. godine.

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, i do sada se za ovu meru ekonomske podrške države vakcinisanim građanima, prijavilo 980.000 ljudi.

Korisnici penzije ne treba da se prijavljuju za ovu vrstu novčane podrške, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Korisnici socijalne pomoći se prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Isplate će biti realizovane po završetku prijave koja traje do 15. juna, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima.

KOMENTARIŠI