Foto: Pixabay // ilustracija

Do ovog momenta vakcinisano je oko 90 odsto korisnika ustanova socijalne zaštite i nešto manje od 80 odsto svih zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, navodi za RTS ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

“Pokazali su se kao izuzetno odgovorni, savesni. Pokazali su šta znači briga za sopstveno zdravlje i šta znači briga za kolektiv, i to se odrazilo na pad učestalosti oboljevanja – u toku jučerašnjeg dana po prvi put nakon godinu dana detektovan jednocifren broj korisnika koji su pozitivni”, navodi Kisić Tepavčevićeva.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod osam korisnika i 26 zaposlenih, objavljeno je na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.944, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 3.069.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

KOMENTARIŠI