Foto: Urban City // ilustracija

Treći dan ne može da se registruje vozilo u Srbiji zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a.

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, očekuje da problem bude otklonjen u toku dana. Kaže da vozači, kojima je u ovom periodu istekla registracija, neće biti sankcionisani.

Zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a došlo do prekida rada servisa namenjenog za pružanje usluge registracije i produženja registracije vozila.

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, rekao je za RTS da se kvar  dogodio na centralnom softveru, ali da se preduzimaju sve aktivnosti kako bi problem bio rešen.

Prema njegovim rečima, kvar je na nivou cele Srbije, a očekuje da bude otklonjen tokom dana.

Ponovio je da građane, koji iz navedenih razloga nisu uspeli da produže registracije svojih vozila, saobraćajna policija neće sankcionisati.

“Policijski službenici na terenu su dobili instrukcije o postupanju u slučaju da zateknu vozilo kome je istekla registraciona nalepnica i siguran sam da vozači neće imati problem dok se ne reši ovaj problem”, rekao je Belencan.

Ističe da se protiv njih neće pokretati prekršajni postupci, niti će se izdavati prekršajni nalozi, niti će se vozila kojima je istekla važnost registraskih nalepnica isključivati iz saobraćaja.

“Dokle god se ne uspostavi sistem, vozači kojima je istekla važnost registarske nalepnice neće biti sankcionisani”, rekao je Belencan.

Zbog novonastale situacije, Uprava za upravne poslove MUP-a, organizovaće dodatno vreme da građani koji žele da registruju vozilo to učine, kaže Belencan.

KOMENTARIŠI