Već “planulo” 20 odsto vaučera

Već “planulo” 20 odsto vaučera

Veliko interesovanje za subvencionisan odmor u domaćim destinacijama. Ukoliko se nastavi ovim tempom, svih 60.000 će biti podeljeno do početka leta. Na raspolaganju trenutno 484 objekta

Gotovo 20 odsto vaučera Vlade Srbije za beneficiran odmor u našoj zemlji već je preuzeto, a ukoliko građani nastave da ih u ovom tempu koriste, svih 60.000 biće podeljeno do leta.

 Ni najveći optimisti nisu očekivali da će uprkos mnogobrojnim praznicima, u prva dva meseca biti podeljeno više od 10.000 vaučera. Od ukupnog broja prijavljenih građana, 66 odsto vaučera preuzeli su penzioneri.

U “Pošti Srbije” potvrđuju da je interesovanje za subvencionisani odmor u domovini svakodnevno i veliko.

Na šalterima pošta za besplatne vaučere prijavilo se oko 11.000 građana, a u istom periodu prošle godine broj prijavljenih je bio 5.541 – poručuju iz “Pošte Srbije”. – Prema našim podacima, za vaučere se najčešće prijavljuju penzioneri i to u vreme kada podižu penzije u pošti ili plaćaju račune. Prijave su češće u prepodnevnim časovima, a primetili smo da je među podnosiocima zahteva veći broj žena nego muškaraca.

Često se dešava da je korisnicima potrebna pomoć prilikom popunjavanja formulara, a šalterske radnice im rado izlaze u susret i pomažu im da što lakše dođu do subvencionisanog odmora.

– Jedan gospodin je došao da se prijavi za besplatne vaučere za odmor u Vrnjačkoj Banji i rekao našoj šalterskoj radnici da na taj način želi da obraduje svoju suprugu za 50. godišnjicu braka – otkrivaju u “Pošti”.

“Pošta Srbije” učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma i na njihovom štandu posetioci su mogli da se prijave za dodelu vaučera za subvencionisani smeštaj u 2017. godini u najlepšim turističkim centrima Srbije.

Zanimljivo je i da je svaki treći vaučer izdat korisniku hotela “Radan” u Prolom banji. Na drugom mestu je Lukovska banja. Veliko je interesovanje i za vilu “Vertigo” na Borskom jezeru, gde pet polupansiona uz vaučer košta samo 3.000 dinara.

Građani koji ispunjavaju uslove mogu da preuzmu vaučere do 20. novembra, ali je gotovo sigurno da će ovogodišnji kontingent od 60.000 vaučera biti potrošen ranije.

Trenutno su građanima na raspolaganju 484 ugostiteljska objekta u kojima mogu da realizuju svoje vaučere (lista se ažurira svakog petka i može da se vidi na internet sajtu Ministarstva turizma).

KOMENTARIŠI