Veče Indije održano u OŠ „Dositej Obradović“

Veče Indije održano u OŠ „Dositej Obradović“

Učenici i kolektiv Osnovne škole "Dositej Obradović" imali su izuzetnu čast da u okviru manifestacije Veče Indije ugoste Prvog sekretara ambasade Indije g. Sandžej Vermu sa članovima porodice.

Prvi sekreatar ambasade Indije u Beogradu Sandžej Varma obratio se gostima I izrazio zahvalnost za gostoprimstvo I dobrodoslicu koja je priređena u njihovu čast

“Veoma sam zadovoljan što mogu da vidim šta je sve u ovoj školi organizovano od strane dece i nastavnika i drago mi je što mogu da budem deo škole sa tako dugom tradicijom. Nadam se da će se naše države još više približiti, nakon politikom izazvanog jaza. Poslednjih godina ambasada Indije je priredila različita kulturna dešavanja. Zadovoljan sam kako ih je Srbija prihvatila. Dovodićemo još muzičara i umetnika iz Indije jer postoji interesovanje“, rekao je Varma.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Učenici i kolektiv Osnovne škole “Dositej Obradović” imali su  izuzetnu čast da u okviru manifestacije Veče Indije ugoste Prvog sekretara ambasade Indije g. Sandžej Vermu sa članovima porodice. Učenici i njihovi nastavnici su se potrudili da za ovo veče pripreme kulturno-umetnički program pod nazivom “U čarobnom svetu svetlosti i boja”.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Na veoma zanimljiv i kreativan način, gostima manifestacije je predstavljena  kultura, tradicija i jezik države Indije. Inače, OŠ „Dositej Obradović“ je obrazovna ustanova sa bogatom tradicijom. Osnovana je davne 1733. godine i jedna je od najstarijih u Srbiji.

in05-min
Foto: Urban city

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić je naglasio da je zadivljen količinom energije, rada i truda učenika uloženih u ovo prijatno veče.

“Da bi smo mogli da se družimo sa drugim narodima, moramo prvo da upoznamo njihovu kulturu i običaje i drago mi je da škola Dositej Obradović uspešno radi dugi niz godina”, istakao je  Ilić.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Prisutnim  gostima se prvo obratio domaćin večeri Direktor škole, Vojislav Milanković

„Naša škola je nastala u vrlo skromnim uslovima. Po rečima Maksima Radovića, na sredini je bio stari sto i neke stare klupe. U toj školi bilo je mesta za samo tridesetak đaka. Kako je vreme prolazilo, škola se gradila i širila, a deca su punila đačke klupe ne tako davno iz male škole nastala je škola sa preko 1300 učenika, danas je taj broj mnogo manji i trenutno ima 875 upisanih đaka”

in01-min

KOMENTARIŠI