“DA SE NE ZABORAVI” Tribina povodom osamnaeste godišnjce NATO agresije na SRJ

“DA SE NE ZABORAVI” Tribina povodom osamnaeste godišnjce NATO agresije na SRJ

Udruženje građana iskorak je povodom obeležavanja 18 godina od nato agresije na srbiju organizovalo tribinu pod nazivom dase ne zaboravi u maloj sali centra za kulturu.

Pre 18 godina, 24. marta 1999, avioni NATO vojnog saveza počeli su operaciju bombardovanja Srbije, prvi put od nastanka Alijanse bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN, a u vazdušnim udarima, koji su trajali narednih 78 dana, život je izgubilo, prema zvanicnim podacima državnih organa, najmanje 2.500 ljudi.

Tribini je prisustvovao i pukovnik u penziji Danijel Zoltan i napomenuo

Foto: Urban city
Foto: Urban city

“Ovo okupljanje je nešto što moramo da uradimo i nešto što je naša obaveza i povod je tužan,jer je na ovaj dan krenula nepravedna agresija pre 18 godina, koja je odnela mnogo života,to je nešto što nikako nije smelo da se desi.Pokušaćemo da evociramo uspomene na te događaje da se ne zaboravi kako bi preneli mlađim generacijama a i drugima na neki način da podsetimo na tu veliku nepravdu koja se nama desila”

vete02-min
Foto: Urban city

Tribini je prisustvovao i Neđo Antonić predsednik generalne skupštine udruženja ratnih veterana “Patriotski front”  koji je istakao da on već 5 godina  sa gradskom upravom organizuje obeležavanje ovog dana i da tribina služi da se ukaže na žrtve koje je Srbija podnela u toku rata.Podsetio je da sve zemlje u okruženju treba da se angažuju na smanjenju posledica nato agresije na našu zemlju.

Zvonimir Blagojević ispred udruženja građana “Iskorak” je rekao “Ono što ostaje u srcima ljudi je nepromenljivo i ja se nada da ogromna većina naših građana neće nikada zaboraviti ovaj dan i tih 78 dana divljačkog bombardovanja. Vreme ide neumitno, život ide dalje ali činjenica da onaj slogan koji mi stalno ističemo -Da se ne zaboravi- mora da živi”

vet01-min
Foto: Urban city

 

KOMENTARIŠI