U kovid bolnici Požarevac trenutno su hospitalizovana 174 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih 158 iz Braničevskog okruga.

Kod polovine pacijenata potvrđen je kovid 19, a za ostale se čekaju rezultati.

-Četiri zdravstvena radnika OB Požarevac pozitivna su na koronavirus, a sedmoro naših kolega nalazi se u samoizolaciji zbog kontakata sa obolelima. Svi su u dobrom stanju, kaže direktor OB Požarevac.

U poslednja 24 sata imali smo osam novih prijema i 21 otpust. Na respiratorima je trenutno devet pacijenata. Sva kiseonična mesta su zauzeta.  Svi pacijenti koji su trenutno hospitalizovani u našoj kovid bolnici u lošijem su opštem stanju nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu kada smo imali i pacijente sa umerenijim kliničkim slikama, dodaje Nikolić.

-Zato i dalje apelujemo na građane da se pridržavaju svih mera zaštite, pogotovo jer je pred nama vikend kada dolazi do većih opuštanja i okupljanja. Izbegavajte gužve, zatvorene prostore, držite propisanu fizičku distancu, nosite maske i pojačano održavajte higijenu. Zaštitite sebe i druge, naglašava Nikolić.

U „zelenoj zoni“ nalazi se 117 pacijenata.

KOMENTARIŠI