Velike gužve na putevima za poslednji vikend avgusta

Velike gužve na putevima za poslednji vikend avgusta

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Poslednji je vikend avgusta, pa je pojačan saobraćaj na mnogim putnim pravcima u Srbiji. Završava se raspust i sezona godišnjih odmora.

Gužve na Horgošu ne prestaju od četvrtka uveče, javlja dopisnik RTS-a Toni Bedalov. Svih šest traka za izlaz iz zemlje su otvorene, međutim, priliv vozila je ogroman i potrebno je oko tri sata da se napusti Srbija.

Kako je i međugranični prostor popunjen vozilima, treba bar još dva sata kako bi se ušlo u Mađarsku.

Na ulazu u zemlju nema dužih zadržavanja. Noćas je izašlo 10.000 putnika u 2.500 putničkih vozila i oko 40 autobusa.

Čim su obližnji granični prelazi Bački Vinogradi i Horgoš 2 otvoreni jutros u 7 sati i tu se stvorila kolona i treba bar sat vremena da bi se napustila Srbija.

Slično je i na graničnom prelazu Kelebija, a kako naša zemlja ima devet graničnih prelaza ka mađarkoj putnicima svima koji ovog vikenda idu u tom pravcu savetuju se upravo alternativni prelazi kako bi izbegli višesatna čekanja na Horgošu koja će potrajati do nedelje uveče, javlja dopisnik RTS-a.

Poslednjih nekoliko dana granični prelaz Preševo pređe 40.000 putnika što je duplo manje u odnosu na period od pre nedelju dana kada je bilo i po 70.000 putnika, javlja dopisnica RTS-a.

Ipak, intenzitet saobraćaja je i dalje pojačan, posebno na ulazak u zemlju. U zavisnosti od toga kada pristignu na prelaz čekanja su od nekoliko minuta do 2,5 sata.

Trenutno se na ulazak u zemlju čeka oko sat vremena u pet kolona uz minimalnu graničnu kontrolu.

Što se tiče izlaska iz zemlje, čekanje je oko sat vremena i to zato što trenutno nema struje na prelazu sa makedonske strane. Putnici na raspolaganju imaju i granični prelaz Prohor Pčinjski gde poslednjih dana gotovo i da nema zadržavanja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, saopštili su “Putevi Srbije”.

KOMENTARIŠI